Dövme Silme Hangi Cihaz ile Yapılmalıdır?

dövme silmeDövme silme işlemi için lazer ışınları kullanılmaktadır. Q-switched Nd:YAG lazer değişik renkler ve dalga boylarındaki lazer ışınlarıyla dövme silmede en geniş renk spektrumununda etkili olan teknolojilerdendir.

Dövme silmede kullanılan lazer ışını derinin epidermis tabakasını geçerek, dermis ve derialtı dokudaki dövme rengini veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddelerin parçalanıp bağışıklık sistemi tarafından ortadan kaldırılması sağlanır.

Dövmenin rengi koyu ise daha kolay silinebilirken, açık renklerde silinmesi daha da zorlaşır.Dövme silme seansları sırasında çoğu zaman anesteziye gerek olmasa da hassas kişilere uygulama yapılırken, lokal anestezi yapılması faydalı olabilir. Uygulama yapılan bölgede hafif bir şişme ve yanık şeklinde kızarıklıklar olabilir. Bir hafta içinde şişlik ve üzerinde kabuklanma ortadan kalkar.

Uygulama Kaç Seans Yapılır?

Uygulama yaklaşık 4-8 seans yapılabilir. Her seans arası 4-6 hafta olmalıdır.Daha erken yapılan seanslar fayda sağlamaz. Uygulama sonrası değişik kremler kullanılmalıdır. Seans aralarında herhangi bir riske karşı yine de güneş koruyucu kullanması önerilmektedir.

Deri yüzeyinin normalleşmesine rağmen deri altında tetiklenmiş olan boyanın vücuttan uzaklaştırma işlemi devam eder. Bu nedenle vücuttan uzaklaştırılabilir maddelerin mümkün olduğu kadar fazla uzaklaştırılması ve deri destek dokusunun normalleşmesi beklenmelidir.

Lazerle dövme silmede ikinci veya daha ileri seanslara en erken 6-8 hafta sonra alınır. Bazen aranın daha fazla uzatılması da istenebilir.

Dövmenin lazerle silinmesinde seans sayısını kullanılan boya, uygulanan teknik, kullanılan boya miktarı ve kullanılan lazer türü belirler. Dövme silme seans sayısı 5-15 seans aralığındadır.

Dövme Silme İşlemi Sonrasında:

  • Lazerle silinen dövme alanına düzenli aralıklarla buz kompresi yapın.
  • Tedavi alanını mümkün olduğunca yukarıda istirahat halinde tutun.
  • Doktorunuzun önerdiği kremi tedavi alanına uygulayın.
  • 2 gün sıcak su, sauna, buhar banyosu gibi uygulamalardan uzak durun.
  • Deride kabuklanma varsa kabuklanma düzelinceye kadar denize veya havuza girmeyin.
  • Tedavi sonrasında yukarıdaki kurallara uyulduğu halde gelişen kızarıklık, ağrılı şişlik, zonklama gibi bir yakınma olursa en kısa sürede doktorunuzla irtibat kurun.